logo

Internationaal

Tijdens je schoolperiode maak je ook kennis met mensen, de taal, school en cultuur van andere landen. 

afbeelding
afbeelding afbeelding afbeelding afbeelding

Taaldorp in de derde klassen.

‘Guten Tag  Frau…  Herr  …     Good morning/afternoon   Mrs …. Sir/  Bonjour Madame …Monsieur… ‘
Leerlingen uit de derde klassen laten in de laatste toetsweek van het schooljaar zien en horen hoe ze zich redden op een Engelse camping, in een Frans Office de Tourisme (VVV) of op bezoek bij een Duitse dokter na een lastig ongevalletje.

Deze toetsvorm voor de moderne vreemde talen heet taaldorp. Leerlingen zijn van tevoren erg “nervös, nervous of nerveux”.
Aangezien ze zich over het algemeen goed hebben voorbereid, doen ze de opdrachten naar behoren. Daarna kunnen ze op vakantie in Frankrijk, Duitsland en Engeland laten zien dat ze zich daar ook zonder problemen kunnen redden.

Excursies:

            * havo

In HAVO 4 gaan de leerlingen op excursie naar London. Ze ervaren een combinatie van taal, cultuur, historie en typische Britse gewoonten en gebruiken. Vijf dagen doorbrengen bij de Engelsen thuis in een vaak onbekende(re) wereldstad; een unieke ervaring

* havo IBC

Leerlingen uit HAVO 4 die IBC volgen gaan op excursie naar Berlijn en volgen een programma gericht op internationaal ondernemerschap.

* atheneum

In Atheneum 5 gaan de leerlingen op excursie naar Parijs. De leerlingen en begeleiders verblijven in een hotel midden in Parijs. Te voet en per metro en in de bus doorkruisen ze onder leiding van ervaren docenten de stad, bezoeken musea en maken kennis met de taal, de cultuur en de historie van Parijs. Ze komen een ervaring rijker thuis. 

 

 

 

icoon
Mail ons
icoon
Organisaties