logo

KO-Lab: cultuur in uitvoering

Op onze school vinden we het belangrijk om in alle jaarlagen aandacht te besteden aan verschillende vormen van cultuur. Daarom hebben we het KO-Lab opgericht.

afbeelding

Onderdelen KO-Lab

  • Makerspace: 
  • Music: de schoolband
  • YoungArtist$
  • Chronicle schoolkrant
  • Schooltoneel
  • KO Got TalentMakerspace

Vindt jij computers en ict interessant. Wil je leren programeren, een robot aansturen of websites bouwen, vloggen, gamedesign of modelleren met een 3D-printer? Geef je dan op voor Makerspace. 

Music: de schoolband

Heb je muzikaal talent? Wil je daar verder aan werken en ook samen met anderen muziek maken? Dan ben je welkom om auditie te doen bij onze schoolband. Onder leiding van een professional ga je samen met leerlingen uit verschillende jaarlagen aan de slag met een muzikaal repertoire. Natuurlijk brengen we dit graag ter ore. Er zijn tijdens het schooljaar diverse momenten waarop optredens verzorgd worden, bijvoorbeeld tijdens schoolfeesten, de Open Dagen of in een pauze.

Young Artist$

Ben jij van het tekenen, of ben jij beeldend goed, dan wel vind je het interessant? Meldt je dan aan. Je leert meer dan in de lessen en gaat samen musea bezoeken. 

Chroncle: onze (digitale) schoolkrant

Lijkt het je leuk mee te schrijven, tekenen, interviewen? Meldt je dan aan voor de schoolkrant en leer wat het betekent samen een aantal keren per jaar een echte krant uit te brengen. 

Schooltoneel

Durf jij in de huid van iemand anders te kruipen? Dan is het schooltoneel iets voor jou! Elk jaar bereiden we met geïnteresseerde leerlingen uit verschillende klassen een voorstelling voor. De ene keer kiezen we samen voor een bestaand stuk, de andere keer voor een door jullie zelf samengesteld stuk. We kiezen ook een passende locatie, zoals het Prinsentheater of de Schouwburg.

 

KO Got Talent

Daarnaast hebben we één keer per jaar een moment waarop iedereen zijn talent kan laten zien in KO Got Talent. Dit vind plaats op de laatste vrijdag voor de kerst. Houdt de aanmelding voor de voorrondes in de gaten. Die starten in oktober. 

 

 

icoon
Aanmelden
icoon
Mail ons
icoon
Meldknop.nl
instagram twitter facebook youtube