logo

Mondkapjesplicht

20 november 2020


Gevoel van (on)veiligheid
In gesprekken die we de afgelopen weken met leerlingen, ouders en personeelsleden hebben gevoerd naar aanleiding van de coronamaatregelen hier in de school werd ons duidelijk dat veel leerlingen en medewerkers zich op dit gebied niet (meer) veilig voelen. Sommige leerlingen durven niet meer naar school omdat ze thuis een familielid hebben met een kwetsbare gezondheid en ze bang zijn dat zij degene zijn die onbewust een besmetting mee naar huis nemen. Ook bij medewerkers is er bezorgdheid, soms vanwege de eigen gezondheid maar ook omdat ze bijvoorbeeld mantelzorger zijn voor een familielid.

We dragen het voor elkaar
In overeenstemming met de medezeggenschapsraad (MR) draagt iedereen vanaf maandag 23 november een mondkapje buiten de les, zoals ook in de meest recente coronamaatregelen van de overheid voor het voortgezet onderwijs (VO) opgenomen is. Op deze wijze verwachten we zoveel mogelijk leerlingen en medewerkers een veiliger gevoel te geven in de school. Ook al voel je jezelf best veilig zonder mondkapje, draag het dan in school voor een vriend, klasgenoot, familielid of voor het welzijn van de medewerkers van de school.

Zelf meenemen
Als je de school binnenstapt heb je het door jezelf meegebrachte mondkapje al op, als je het lokaal in gaat en uit het lokaal komt, heb je het ook op. En als je het gebouw verlaat, doe je het pas buiten af. Dus op de gangen, in de kantine, in de hang-out en op de trappen draag je een mondkapje. Natuurlijk kun je het even afdoen als je een broodje eet of wat drinkt. Dat spreekt voor zich. Door allemaal (leerlingen én medewerkers) een mondkapje te dragen, helpen we elkaar gezond te houden en het gevoel van veiligheid te vergroten.

Voor 50 cent
Docenten laten je alleen maar toe in de les als je met een mondkapje op binnen komt en je mag alleen het lokaal verlaten als je je mondkapje op hebt. Draag je buiten de lessen geen mondkapje dan word je - na een waarschuwing - niet toegelaten tot de lessen en word je naar huis gestuurd. Er is dan eerst contact met jouw ouders voordat je naar huis wordt gestuurd.  Ben je het mondkapje vergeten, dan kun je er een bij de conciërge halen tegen vergoeding van de kostprijs van vijftig cent.

Medische redenen
Kun je of mag je vanwege medische redenen geen mondkapje dragen, vraag dan je ouder(s)/verzorger(s) om een toelichting te sturen naar de teamleider. Deze zorgt ervoor dat je een pasje krijgt dat je op verzoek kunt laten zien aan medewerkers van de school.

We rekenen op jullie!
Wij vinden het allemaal belangrijk dat de school zo lang mogelijk openblijft. Want nog steeds zijn lessen op school, waar je ook je vrienden en vriendinnen live ontmoet, vele malen fijner en effectiever dan de lessen vanuit huis. Iedereen moet zich op school zo veilig mogelijk voelen. Daar helpen mondkapjes bij. We rekenen op jullie!

 

 

icoon
Aanmelden
icoon
Mail ons
icoon
Organisaties