logo

20-80Learning

20-80Learning

20-80Learning® is een landelijk concept waarbij je niet alleen leert vanuit boeken, maar ook door te doen! Vrijheid, vorming, motivatie en real life zijn hierbij de pijlers. Bij ons op school hebben we in de bovenbouw ervaring met ons succesvolle Internationaal Business College (IBC), waarbij je één praktijkdag (20%) hebt en vier dagen (80%) reguliere lessen volgt. 

 

Plannen

Het Kamerlingh Onnes omarmt meer praktijkgericht leren. Daarom gaan we het 20-80Learning vanaf klas 1 invoeren in onze zogenaamde "Junior Colleges". We breiden dit uit tot en met de bovenbouw. In de bovenbouw vmbo-tl hebben we nu al het V+ programma, als voorloper van De Nieuwe Leerweg, waarin leerlingen uit vier stromen kunnen kiezen om praktische vaardigheden op te doen. In de bovenbouw havo en atheneum hebben we dus IBC. Dit gaan we uitbreiden met andere International Colleges, zoals Science en Arts. 

 

International Business College (IBC)

Ben je ondernemend en lijkt het je leuk om te ervaren hoe het is om een eigen onderneming te runnen? Dan is het International Bussines College misschien iets voor jou. In de bovenbouw van de havo en het atheneum kun je op onze school het IBC-programma volgen. In vier dagen tijd volg je het reguliere programma van het profiel Economie en Maatschappij en de vijfde dag ben je actief met alle facetten die passen bij het ondernemerschap (het zgn. 20-80 leren).

Zo start je bijvoorbeeld met een groepje een eigen onderneming en ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van deze onderneming. Daarnaast volg je gastlessen van succesvolle mensen uit het bedrijfsleven en volg je colleges op de Hanzehogeschool of de universiteit.

Het gevarieerde IBC-programma biedt je volop ruimte om je ondernemerstalenten te ontwikkelen en je alvast goed voor te bereiden op een (economische) vervolgopleiding in het hbo of op de universiteit.

 

icoon
Aanmelden
icoon
Mail ons
icoon
Meldknop.nl
instagram twitter facebook youtube