logo

KO-Lab: cultuur in uitvoering

Op onze school vinden we het belangrijk om in alle jaarlagen aandacht te besteden aan verschillende vormen van cultuur. Daarom hebben we het KO-Lab opgericht.

afbeelding

Het KO-Lab

Ben je creatief? Houd je van zelf maken of optreden? Geïnteresseerd technologie? Kies wat je zelf wil in het KO-LAB: werken met de 3D-printer, zingen, toneel spelen, iets maken met de lasersnijder, schrijven, een robot leren programmeren, leren solderen, een stop-motion maken, fotograferen. Heb je aanvullende vragen dan kun je die stellen bij één van de hieronder genoemde docenten. Geef je op via Microsoft Forms
(volg de link of scan de QR code)

 

 

 

 

 

Aanbod KO-Lab 

KO-Lab MakerspaceHeb je een gaaf idee? Heb je altijd al een…. (vul zelf in) willen bouwen met de 3D-printer, lasersnijder of met hamer en zaag? Kun je nog niet programmeren, maar wil je wel eens werken met arduino’s, microbit en robot? Het KO-Lab makerspace is the place to be/build/make! KO-Lab makerspace is een open lab, je bedenkt en bepaalt zelf wat je maakt. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor dure materialen. 

Data: Het is op woensdag middagen (12-10, 9-11, 7-12, 1-3, 5-4, 10-5 en 7-6) van 15.00 uur tot 19.00 uur, uiteraard eten we tegen 17.30 uur even een broodje knakworst. Lokaal 245. 

Contact: Heb je vragen of wil je meedoen, vraag dan de heer Van der Schans of mail naarelab-ko@o2g2.nl.

  KO-Lab Music   Het KO-Lab Music bestaat uit de schoolband en het schoolkoor. Ook dit schooljaar gaan de schoolband en het schoolkoor weer van start. Lijkt het je leuk om in een band te spelen of in een koor te zingen? Geef je dan nu op! 

 

Schoolkoor Er wordt om de week op de donderdagmiddag gerepeteerd op school met het hele koor. Thuis oefenen je je eigen partijen en tijdens de koorrepetities bouw je ervaring op met (meerstemmig) zingen in een groep. 

Schoolband Er wordt om de week op de donderdagmiddag gerepeteerd op school met de voltallige band. Thuis oefen je je eigen partijen en tijdens de bandrepetitie bouw je ervaring op hoe het is om in een band te spelen. Je leert wat jouw rol is als bandlid en de functie van jouw instrument. 

Verschillende stijlen binnen de pop & rock muziek zullen voorbijkomen. De bedoeling is om liveoptredens te verzorgen tijdens (school)activiteiten.   AuditiesDe audities voor de schoolband vinden plaats in de week van 10 oktober. Enige speelervaring op een instrument is een voorwaarde. Voor het zingen in het schoolkoor heb je geen ervaring nodig. Je kan je aanmelden voor de volgende instrumenten: * drums * elektrische gitaar * basgitaar * toetsen/piano * zang * blaasinstrumenten * 

Data: Iedere donderdag het 7e uur schoolkoor/schoolband. Lokaal: 120

Contact: Mocht je meer informatie willen of wil jij je aanmelden, mail dan naar mevr. Hommema, docent muziek, w.hommema@o2g2.nl.  

KO-Lab Toneel Wil jij op maandagmiddag toneelspelen? Kom bij KO-Lab Toneel! Improviseren, spelen met teksten en het publiek leren boeien, we doen het allemaal! 

Data: Iedere maandag het 7e uur. Lokaal 120. 

Contact: Vragen of aanmelden kan via mevr. Durkstra, docent theater, e.durkstra@o2g2.nl  

 

KO-Lab Young ArtistsEen club jonge kunstenaars die kunstzinnige activiteiten doen in en buiten school. Meedoen als je kan en wil. Bepaal samen wat je wil gaan doen en hoe vaak: open atelier middag, kunstenaarsbezoek, workshops schilderen of 3D pen of wat jij graag zou willen? En exposeren natuurlijk van wat er gemaakt is!?Soms onder schooltijd, soms na school. Iedereen kan meedoen. Let op de affiches in de school!?We hebben ook een groepsapp. 

Data: De activiteiten zijn in principe op diverse maandagmiddagen vanaf 15.00 uur maar ook andere dagen en tijden zijn mogelijk afhankelijk van de activiteit.?Lokaal 119. 

Contact: Begeleiding door de heer Kuiper en door experts van buiten de school.  Meld je aan via:  j.kuiper@o2g2.nl 

 

KO-Lab Chronicle Houd jij van schrijven, (strip)tekenen, fotograferen, websites bouwen of vormgeven? Doe dan mee aan de KO-Lab Chronicle! De Chronicle is een (digitale) schoolkrant vóór en door jullie, de leerlingen van het KO. Wil jij erbij zijn?  

Data: nader vast te stellen, voorlopig woensdagmiddagen het 7e uur. Lokaal 106.

Contact: Vragen en aanmelding via: m.roest@o2g2.nl    

KO-lab Open Podium 

Wil jij je talenten laten zien aan medeleerlingen en belangstellenden? Sta je graag op een podium of heb je plankenkoorts, maar wil je het oefenen? In de categorie muziek, dans, toneel, cabaret,  beeldend, et cetera kun jij je creatieve kunsten laten zien op het KO-lab Open Podium.

Data: wellicht 23 december 2022 3e en 4e uur en in ieder geval ’s avonds 23 februari 2023! Contact: Voor vragen of verdere informatie, kun je terecht bij mevr. De Lange of mevr. Hommema:  b.delange@o2g2.nl of bij w.hommema@o2g2.nl 

 

 

icoon
Aanmelden
icoon
Mail ons
icoon
Meldknop.nl
instagram twitter facebook youtube