ICT-middelen
We gebruiken de volgende software en hardware op school.
Magister
Dit gebruiken wij als leerlingvolgsysteem en voor de administratie en communicatie. In Magister staan o.a. de roosters, roosterwijzigingen, cijfers, de absentie en het huiswerk. Van ouders en leerlingen wordt gevraagd hun actuele communicatiegegevens (e-mailadres en telefoonnummers) up-to-date te houden, zodat wij hen kunnen bereiken. We communiceren per e-mail met ouders. Zowel voor het maandelijkse Ouderbulletin, als voor meldingen over vervanging van lessen. Ook mentoren maken gebruik van de e-mailadressen uit Magister.
- Ga naar Magister
- Ga naar uitleg over Magister
Itslearning
Dit is onze online elektronische leeromgeving. Hierin communiceren we over de leerstof. Er worden documenten gedeeld met planningen, extra uitleg, digitale toetsen afgenomen en opdrachten ingeleverd (met plagiaatcontrole). Ook kunnen we er gemakkelijk mee in groepen werken, discussies voeren over de stof of deelnemen aan forums. Itslearning wordt gebruikt voor de toegang tot de digitale leermiddelen (methodesites van uitgevers).
- Ga naar Itslearning
- Ga naar uitleg over Itslearning
Droomloopbaan
Dit is ons online programma om de vorderingen bij te houden voor de loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB). Vanaf klas 2 tot en met het eindexamen krijgen leerlingen LOB-opdrachten die ze hierin uitwerken en bewaren. Zo komt een leerling erachter: wie ben ik ?, wat kan ik? en wat wil ik?
- Ga naar Droomloopbaan
Office365
Alle leerlingen hebben via Office365 toegang tot online opslagruimte (OneDrive) en tot de Officeprogramma’s: Word, Excel, PowerPoint, Outlook (met e-mailadres van school), Teams, etc. Office365 programma’s kunnen online gebruikt worden of gedownload worden op een device van de leerling thuis. Dit is voor leerlingen gratis.
- Ga naar Office365
Overig
Naast bovenstaande programma’s gebruiken docenten online educatieve applicaties, zoals Dualingo, GoFormative, Kahoot, LessonUp, Nearpod, Padlet, Socrative, WRTS en Quizlet. Daarnaast is er nog een klein aantal educatieve programma’s dat alleen geïnstalleerd staat op het netwerk van school en die niet online beschikbaar zijn voor specifieke vakinhoudelijke uitleg of oefening, bijvoorbeeld bij natuur- en scheikunde.
Hardware
We hebben een aantal computerlokalen en laptoptrolleys waar docenten gebruik van kunnen maken. Leerlingen kunnen daarnaast gebruik maken van de mediatheek waar computers staan en een tweetal ruimtes met computers. Het leren in het leslokaal gebeurd met boeken, ondersteund door ICT-middelen.
Het is niet nodig dat leerling hun eigen device (laptop) meenemen in het klaslokaal. Het is wel handig dat leerlingen thuis de beschikking hebben over een computer of laptop om schoolopdrachten te kunnen maken. Zij die dat niet hebben, kunnen op school aan hun opdrachten werken.