logo

Interview Kitara en Anastasia: Kom naar het Kamerlingh Onnes!

6 februari 2024

Kom naar de open dag op het Kamerlingh Onnes: ‘De docenten zijn hier super-aardig’

Het Kamerlingh Onnes aan de Eikenlaan in Groningen is een school voor vmbo-tl, havo en atheneum. Anastasia en Kitara werden daar vriendinnen in de brugklas. Nu zijn ze 13 jaar en zitten in de tweede klas. Ze zijn nog steeds blij dat ze voor het Kamerlingh Onnes hebben gekozen. Ga jij volgend jaar naar de brugklas? Lees dan snel dit verhaal en kom naar de open dag.

De eerste klas 

“Het was heel leuk in de eerste klas. Iedereen was vrienden met elkaar”, vertelt Kitara. “We gingen op klassenuitje met z’n allen paintballen en hadden een pizza-picknick. Ook de schoolreis naar Slagharen was erg leuk.” Anastasia denkt terug aan de introductieweek. “Toen gingen we samen burgers eten. Dan wordt ook gedacht aan de kinderen die geen varken willen eten. Bij de klassenuitjes mogen we altijd zelf weten wat doen, daar is een potje met geld voor van school.”

Vragen en grappen

Kitara en Anastasia kozen voor het Kamerlingh Onnes omdat ook vriendinnen naar die school gingen. “Ik had al verschillende verhalen gehoord, bijvoorbeeld over vakondersteuning”, zegt Anastasia. “Als je een bepaald vak lastig vindt, kan je vragen stellen aan de docent. Dat is heel fijn en handig, want zo kan je je cijfers omhoog krijgen.” Ook vindt Anastasia de leraren niet alleen aardig, maar ‘super-aardig’. “We hebben altijd gesprekken over van alles aan het eind van de les en ze maken veel grappen. Dit is echt een leuke school, met leuke docenten en leerlingen. Je kan hier snel nieuwe vrienden maken.”

Samen chillen

Er wordt op school niet alleen maar geleerd. Er zijn genoeg plekken om met vrienden en klasgenoten te kletsen. “Je hebt van die banken in de hangout. Daar kan je chillen”, zegt Kitara. “En je kan gratis fruit pakken. Zo kan je kiezen om gezonder te eten”, vertelt Anastasia. Er valt nog meer te kiezen op het Kamerlingh Onnes. Zo zijn er ‘Junior Colleges’ met speciale lessen over thema’s als Arts, Science en Sport & Health. Zo ontdek je vanzelf wat je leuk vindt.

Keuzes

Kitara ontwierp zelf een logo en een sleutelhanger die ze kon 3D-printen in het e-Lab van de school. Ze is ook blij met de lessen Media, Art & Design (MAD). “Bij MAD kan ik zelf dingen ontwerpen. Ik wil later kledingontwerpster worden en ik kan hier straks ook een naaimachine gebruiken.” Voor Anastasia is het vak Economie & Ondernemen erg handig. “Ik wil later een beautysalon openen. Je leert nu iets waarmee je later verder kunt.”

Tip voor groep 8

Voor alle leerlingen van groep 8 die het spannend vinden om naar de middelbare school te gaan, hebben de meiden een tip. “Probeer toch met iemand te praten, bijvoorbeeld met degene die naast je zit. Gewoon jezelf zijn”, zegt Kitara. Anastasia is het daar helemaal mee eens. “Het boeit niet wat iemand over je denkt! En leer hard voor de toetsen”, voegt ze lachend toe.

Kom kijken op het Kamerlingh Onnes

De open dagen op het Kamerlingh Onnes zijn op donderdag 8 februari van 18.30 - 20.30 uur en vrijdag 9 februari van 15.00 - 17.30 uur. Iedereen is welkom aan de Eikenlaan 286 in Groningen. Meer weten? Kijk op www.kamerlinghonnes.nl

icoon
Aanmelden
icoon
Mail ons
icoon
Meldknop.nl
instagram twitter facebook youtube